Ik ging normaal iets over cooling-down en stretchen schrijven. Maar ik had even geen inspiratie, het was zo één van die dagen…lekker lui..weet je wel? Dus was ik wat andere posts van bloggers aan het lezen. Kwam ik toch iets heel herkenbaar tegen zeker: what I see when I see me body image van RunFarGirl. Wat ik zie als ik naar me kijk..Herkenbaar voor velen onder ons, zelfs voor mij. Zoals je al uit één van mijn vorige posts misschien gelezen hebt, worstelde ik met overgewicht en mijn zelfbeeld. Ik vecht hier nog regelmatig tegen, want de angst en onzekerheid steekt soms nog de kop op.

Zo ook toen ik de foto’s en het filmpje van de 10 miles zag…daar was het weer: zie mij nu, das toch totaal geen zicht. Zie die dikke benen, noemt ge dat lopen…en ga zo maar door. Dat ik tijdens de winter een paar kilootjes was bijgekomen en nog niet helemaal verdwenen, hielp al zeker niet. Die paar kilo’s werden in mijn ogen al vlug 20. Dus je kunt je we voorstellen hoe ik me voelde..

10 miles (2)

één van de beduchte foto’s

Maar dit is wat ik vooral zag: mijn buik, mijn dikke bovenbenen, dikke heupen 10 miles

 

Omdat ik geleerd heb te relativeren, besefte ik al snel dat ik me aanstelde. Het kon niet zo erg zijn..als ik objectief naar die foto kijk, zie ik iemand die dolblij is dat ze het gehaald heeft, dat ze genoten heeft. Ik heb geleerd dat mijn ogen me bedriegen als ik naar mezelf kijk. Ik ben niet perfect en heb geen perfect lichaam,…en die laatste winterkilootjes zijn binnenkort weer verleden tijd nu ik weer volop aan het trainen ben. 😀

Dus wat zie ik als ik naar me kijk? Hier vind ik dat RunFarGirl het heel mooi gezegd heeft:

What I see when I see me matters, because it affects what they see when they see me. We can’t say photographs don’t matter. They do. They just have to matter for the right reason, hold the right kind of power. It’s up to us what kind of power we give them.
(Wat ik zie wanneer ik me zie, is belangrijk, want het beïnvloedt hoe anderen zien als ze me zien. We kunnen niet zeggen dat foto’s er niet toe doen. Want ze doen dat wel. Ze moeten belangrijk zijn voor de juiste reden, de juiste kracht uitstralen. Het is aan ons wat voor soort macht we ze geven)

Ik heb ook besloten om dit te posten zodat jullie weten dat je niet alleen bent hierin en dat ik de strijd ten volle begrijp. Ik heb het grotendeels overwonnen, maar het was niet gemakkelijk. Zoals je gelezen hebt, heb ik ook nog wel eens een terugval.

Wat zien jullie als je foto’s van jezelf ziet? En wat doe je ermee?