LINDA

Mijn naam is Linda Meeus. Ik ben 42 jaar en woon in Turnhout, een stadje in de Antwerpse Kempen.

Mijn missie

Mijn missie om alle vrouwen te laten stralen en hun innerlijke diva te ontdekken door het hardlopen. Iedereen mag gezien worden, ook jij! Zelf hield ik me altijd op de achtergrond. De schijnwerpers was niets voor mij. Totdat ik begon met hardlopen en nadien mijn eigen blog en bedrijf startte. Nu moest ik mezelf wel laten zien, dit is het moment! Dit was de beste beslissing ooit. Sindsdien heb ik al heel veel bereikt.

Door mijn blog kom ik met veel bijzondere vrouwelijke hardloopsters (in spe) in aanraking. Ik vind het erg interessant om hun verhalen te horen. Wij vrouwen hebben meestal de neiging om onze prestaties te minimaliseren. Ook onzekerheid over ons lijf hoort hierbij. Ik wil jou ondersteunen en motiveren om op zoek te gaan naar je innerlijke diva. Want jij bent het waard!

Mijn verhaal

Ik weet hoe moeilijk starten met lopen is, want ik heb dit zelf aan de lijve ondervonden. Het kind dat vroeger ofwel niet meedeed met de lessen LO ofwel als laatste gekozen werd….beiden ben ik geweest. Door mijn zware astma en nadien verschillende blessures, kon ik meestal nooit meesporten op school. Daarnaast was ik het verlegen, teruggetrokken, lichtjes gepest kind dat als het meekon sporten altijd als laatste gekozen werd.

Door de jaren dacht ik echt dat ik nooit sportief kon zijn. Hier kwam verandering toen ik met mijn dochter start-to-run begon te doen. Wat was dit zwaar. Ondanks wat iedereen over dit programma vertelde, kon ik in het begin echt niet die eerste minuut lopen volmaken. Zo heb ik die eerste week een paar keer opnieuw moeten doen.

Langzaamaan begon het te lukken en ergens in die strijd om dat half uur te kunnen lopen, werd ik gebeten door de loopmicrobe. Ook kreeg mijn zelfvertrouwen en zelfbeeld een positieve boost. Mijn dochter is ergens halverwege afgehaakt, echter ik wou en zou deftig een half uur kunnen lopen.

Nadat ik mijn eerste 5 kilometer tot een goed einde heb kunnen brengen, ben ik blijven trainen. Zo heb ik al een paar keer de 10 miles gedaan, verschillende halve marathons en nu ben ik aan de marathon bezig.

Ik begrijp als geen ander, dat lopen niet altijd vanzelfsprekend is.

Mijn beste prestaties

mei 2014 – Dwars door Brugge (14,5 km) in 1u49

oktober 2014 – halve marathon Brussel in 2u35

augustus 2014 – Dwars door Turnhout (11 km) in 1u11

april 2015 – 10 miles Antwerpen in 1u48

april 2016 – 10 miles Antwerpen in 1u49

augustus 2016 – Dwars door Turnhout (11km) in 1u14

oktober 2016 – halve marathon Brussel in 2u30

augusts 2017 – Dwars door Turnhout (11 km) in 1u07

april 2018 – 10 miles Brussel in 1u51

januari 2019 – 5 km natuurloop Lier in 30min21sec

september 2019 – marathon van Berlijn in 5u57