quiche spinazie
Running on veggies

Spinazie quiche

Vanaf dat de temperaturen dalen, snak ik vooral naar warme en voedzame gerechten. Bij voorkeur een maaltijd die snel klaar is en niet te ingewikkeld. Met als kers op de taart een overheerlijke geur in het hele huis! Deze quiche voldoet aan alle voorwaarden: simpel, lekker en gezond!

Spinazie zit vol met vitamines, mineralen en antioxidanten. Ze bevat vitamine A, C en K en is prima bron van calcium en ijzer. IJzer is een belangrijk onderdeel van de rode bloedlichaampjes en het spiereiwit. In het bloed zorgt het met name voor het zuurstoftransport van de longen naar de spieren, zodat deze over voldoende zuurstof kunnen beschikken voor inspanningen. Hardlopers en zeker de vrouwen onder ons, hebben een verhoogde behoefte hieraan.

Dit heb je nodig:

  • 200 gr verse spinazie
  • 1 prei stengel
  • 1 appel
  • 1 rode pepertje
  • 200 ml (soja)room
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 3 eieren (of vervanger)
  • bladerdeeg
  • peper en zout

Zo maak je het

Snij de prei, appel en rode pepertje fijn. Klop de eieren los met de room en melk. Doe de bladerdeeg in een quichevorm. Bedek de bodem met de spinazie. Verdeel er dan de prei, appel en pepertje over.Kruid met peper en zout. Giet dan het eiermengsel erover.
Zet dan in de oven voor 25 a 30 min op 180 graden

Serveer het eventueel met wat rauwkost.

Smakelijk
Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.