maandoverzichten

oktober 2020 in het kort

Wat een maand was oktober toch, met eindelijk nog es een evenement of twee, een poging tot een pr en geblesseerd geraken. Natuurlijk ook met mooie momenten en af en toe wat gevloek.

De maand gestart met een verkoudheid en last van mijn longen. Omdat er zeker van te zijn dat het enkel mijn astma was dat opspeelde of dat het toch die gevreesde covid zou zijn, moest ik me laten testen. Echt geen lachtertje hoor, zo met een stokje in je neus. Gelukkig was de uitslag negatief. Enkel dus die stomme astma.

Gelukkig was het tegen de momumentenloop van Vorselaar beter. Enkel had ik niet ten volle kunnen trainen, dus dit loopje ging een rustig trainingsloopje worden. Ondanks die stomme longen, was het wel eens leuk om eindelijk nog eens aan een evenement mee te doen. Het was ook super goed georganiseerd.

Ook deze maand moest ik mijn trainingen alleen afwerken. Mario lag nog steeds in het gips. Meestal ging het allemaal zonder problemen, zelfs mijn lange duurlopen. Echter was er wel eens een mëh-loopje bij. Over het algemeen ben ik wel tevreden met mijn trainingsprogressie geweest. Ik was klaar voor mijn doel dit jaar: een snellere halve marathon.

Echter de week voordien, een steek in mijn ribben, wat was dat? Negeren, negeren en nog es negeren. Iets wat ik altijd zeg dat je zeker niet mag doen, nu maakte ik zelf die fout. Wat ging me dat zuur opbreken.

De dag voor mijn verjaardag was het zover: toptimum running day. Een evenement georganiseerd door mijn coach voor zijn atleten, helemaal coronaproof. Hier ging het gebeuren, ik ging mijn pr op de halve marathon verbeteren en onder de 2u30 gaan. Om een lang verhaal kort te maken: het is me niet gelukt omdat ik teveel last van mijn ribben kreeg. Echt afzien en veel pijn lijden.

Toch maar de dokter nadien bezocht. Conclusie: een spierscheurtje van de tussenribspier met ook wat gekneusde ribben (vraag me aub niet hoe ik dit opgelopen heb, geen idee). Gevolg: de rest van de maand niet meer hardlopen. Zo is oktober vroegtijdig aan zijn einde gekomen.

Op naar november.

Liefs
Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.