maandoverzichten

augustus 2020 in het kort

Wat vliegt de tijd toch. Weeral een maand voorbij. Augustus was een maand met 2 verjaardagen, wandelen, het einde van de hittegolf en nog es een lactaattest. Voorlopig nog altijd geen wedstrijden of evenementen, toch blijven we doorgaan met hardlopen ook in augustus.

In augustus vieren wij altijd 2 verjaardagen: in het begin de verjaardag van mijn ventje en halverwege mijn dochter. Omdat het al een tijdje geleden was, hadden we besloten om nog eens uit eten te gaan. Ondanks alle maatregelen die gelden vond ik het wel aangenaam zo die tafeltjes verder uit elkaar. Misschien niet heel leuk voor de horeca zelf, toch vond ik het beter zo.

Ook kwam er een einde aan de hittegolf, met tegen het einde eerder herfstige temperaturen. (terwijl ik dit schrijf, zit ik onder een dekentje en giet het buiten). Konden we in het beginnen nog puffen en zweten met het hardlopen, werden het ineens aangenamere temperaturen om in te hardlopen. Tja, ik loop eenmaal beter in frissere omstandigheden.

De trainingen vlotten goed, ondanks dat er momenteel nog geen echte doelen klaarstaan. Langzaam verder en beetje en beetje sneller ging het deze maand. Zo stonden er meer tempotrainingen op het programma. Trainingen die ik meestal vervloek als ik ze doe, maar waarvan ik nadien des te harder kan genieten. Stilletjes begon ik me af te vragen of ik terug op mijn niveau voor mijn ziek worden was. Want het heeft toch een tijdje geduurd voordat ik er terug helemaal echt inkwam hoor. Het vlotte allemaal wel, maar was toch iets minder van niveau dan voordien.

Daarom had ik in overleg met mijn trainer nog es besloten om een nieuwe lactaattest in te plannen. De week voor mijn lactaattest kreeg ik ineens een dipje: heel stress op het werk en niet uitgerust geraken. Wat ging dat geven? De test zelf verliep wel redelijk goed. Echter naar mijn gevoel trok het op niks. Tegen het einde kon ik echt wenen, zo moe en emotioneel was ik. Gelukkig heb ik een toptrainer die me erin kon geruststellen. Ook het rapport nadien gaf aan dat het beter was dan ik dacht.

Daarmee was de maand ook voorbij en had ik verlof. Waarvan we een paar daagjes op bezoek gingen naar de hoge Veluwe. Maar daarover volgende maand meer.

Liefs
Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.