maandoverzichten

Juli 2020 in het kort

Een maand van trail proberen, 10 km tempo en mondneusmaskers. Daarnaast een klein weekendje weg met de tent, wandelen en eindelijk het zwembad nog es in. Ook werden er weer veel geplande najaarsevenementen en loopwedstrijden afgelast.

Es een trail lopen…

Een trail lopen, zou dat niet es tof zijn? Deze vraag hield me al een tijdje bezig. Nu weet ik eindelijk het antwoord. Tof zou ik het dus niet noemen, toch niet voor zo’n een angsthaas als ik. Een lefgozer zal ik echt niet worden. Al waren er wel leuke stukken bij en het uitzicht was soms adembenemend. Ga ik het nog es doen? Geen idee, toen zei ik nooit meer. Nu twijfel ik. (lees het volledige verslag hier: Trail des Fantômes 2020)

….met een kampeertochtje erbij

Omwille dat de trail in het ‘verre’ zuiden van het land was, hadden we besloten om er direct een weekend met de tent ervan te maken. Spannend wel, want het was de eerste keer dat Rubio in een tent ging slapen. Hij vond het wel geweldig. Kamperen gaan we meer gaan doen.

Es testen

Een week na de trail stond er weer een testloop op het programma: 10km zo snel mogelijk. Dat was weer een tijdje geleden: zo een afstand en dan nog tegen een rap tempo. PR’s verbreken … die hoop heb ik een beetje laten varen. Misschien dat het me ooit nog gaat lukken. Voorlopig ben ik blij dat ik in de buurt geraak. Ik begin de sfeer van een evenement/wedstrijd echt te missen. Is dat de reden dat ik geen PR’s meer breek? Geen idee. Die 10 km was tegen het einde echt wel afzien en mezelf blijven pushen. (lees het volledige verslag hier: 10 km testwedstrijd)

Nog altijd corona…

Als je het nog vergeten mocht zijn: we leven nog altijd in volle corona crisis. Deze maand gingen de cijfers weer de hoogte in. Daardoor moesten er maatregelen genomen worden. Zo moest er al met een mondneusmasker gewinkeld worden. Dit werd eerst uitgebreid naar heel het stadscentrum. Zelfs voor het hardlopen zouden we een mondneusmasker moeten dragen. Omwille dat er nog verdere maatregelen kwamen, werd ook de regel voor het hardlopen aangepast. Vanaf nu moeten we altijd en overal een mondneusmaker op, behalve als we intensief sporten. Oef want ik heb het éénmaal geprobeerd: lopen met een mondneusmasker. is het door mijn astma misschien, maar ik vond het echt niet te doen.

Terug het water in

Buiten het hardlopen, duik ik graag het zwembad in. Door de corona dreiging is dit een hele tijd niet gelukt. Deze maand eindelijk gingen mijn dochter en ik terug starten met zwemmen. Blij en toch een raar gevoel was het. Zo kan je niet meer gaan en staan waar je wil in het zwembad. Gekleurde lijntjes volgen, het water in en in rij zwemmen. Simpel samengevat. Even aan de kant hangen om bij te praten, dat zit er voorlopig nog niet in. Ondanks alles ben ik blij dat ik het zwemmen terug heb kunnen opnemen. Hopelijk blijft het mogen zwemmen duren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.