maandoverzichten

Mei 2020 in het kort

Mei is weeral voorbij: tijd om es terug te kijken op afgelopen maand. Een maand waarin we nog altijd in een soort van lockdown leven. Waarin ik terug aan een herbouw begonnen ben na ziek te zijn. Maar vooral een maand waarin ik tegen mezelf gelopen heb.

We zitten nog altijd in volle corona crisis, dus worden er nog altijd geen wedstrijden gelopen en werk ik nog altijd thuis. Zalig langs de ene kant: gewoon gaan hardlopen wanneer ik zin heb. Of het nu ‘s morgens vroeg is of toch liever na de middag of nog beter ‘s avonds..geen probleem nu. De andere kant is wel dat ik op zoek moest naar regelmaat.

De regelmaat kreeg ik, na een paar pogingen, wel erin. Het opbouwen ging gelukkig direct goed. In april was ik goed ziek geworden en was ik al terug gestart met hardlopen. Nu in mei was ik echt terug volledig op mijn schema aan het trainen. De trainingen ging goed zodat er op het einde van de cyclus een kleine test werd vastgelegd van 5 km.

Testen op wedstrijd lukt in deze tijden nog niet. Dus kon ik zelf op zoek naar een parcours. Omdat lopen voor een medaille toch ietsje toffer is, had ik ook een virtuele run gekozen. Het enige wat ik niet kon regelen was het weer. Er waren al wat warme trainingsdagen geweest die redelijk meevielen en ik vertrok vroeg genoeg. Ik had zelfs de wind in mijn rug (wel speciaal de route zo gekozen :-D). De test viel heel goed mee, nog wel geen nieuw pr…maar dat is misschien voor volgende maand (lees meer over de race met mezelf op de blog race tegen me, meself and I)

Wat me ook gaat bijblijven voor deze maand is de warmte en de droogte. Het hardlopen is deze temperaturen lukt me eigenlijk wel aardig. Ondanks dat ik een echte winterloper ben, gaat het me nu goed af. Dat het nog niet echt drukkend is, zal er wel een rol in mee spelen.

De maand mei kan ik met een goed gevoel afsluiten. Weer heel wat mooie trainingsuren bijeen hard gelopen. Yep trainingsuren, ik tel niet meer in kilometers (al een hele tijd niet meer hoor). Soms wel vervelend, want nu zie je op sociale media bijna iedereen zijn maandtotalen delen: whoohoo weer zoveel kilometer. Ik doe dat niet meer. Maar dit is voor andere keer in een andere blog.

Wat gaat volgende maand brengen? Dit jaar geen Graspop Metal Meeting (nog steeds stilletjes huilend hierom, maar wel begrijpelijk). Ook nog altijd geen wedstrijden, spijtig genoeg. Wel staat er weer een nieuwe 5 km test gepland. Zou ik nu een pr kunnen halen? Afwachten maar….

Tot volgend maand
Liefs Linda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.