Spinaziesoep, meestal vond ik die nooit echt lekker. Toch heb ik ooit es op zoek moeten gaan voor een lekker receptje omwille dat ik ijzertekort had. Zo ben ik bij dit recept uitgekomen. Een heerlijk soepje, licht pittig en heel smaakvol.

Benodigdheden

  • 2 prei stengels
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 chilipeper
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gr verse spinazie
  • 1 liter water met 2 bouillonblokjes

Bereiding

Snij de knoflook en het chilipepertje fijn en fruit deze aan
Snij ondertussen de prei in ringen. Voeg deze toe aan de knoflook en chilipeper. Giet er het water en de bouillonblokjes bij. Laat dit een tijdje koken.

Voeg dan de spinazie toe en laat een kleine 5 minuten meekoken. Voeg dan de kokosmelk toe. Kruid eventueel nog wat met zout en peper. Mix dan met een staafmixer de soep.

Zo, echt moeilijk was dat niet he. De kunst van koken met spinazie is deze niet te lang laten mee te koken.

Smakelijk.

Linda