Pompoen, ik ben er verzot op: soep, taart, gebakken, in mijn havermout…noem maar op. Dus was ik heel benieuwd naar dit receptje voor pompoensoep Het is echt super simpel om te maken, ideaal voor mij.

Daarbij is het perfect als herstelmaaltijd na het hardlopen (heel eiwitrijk), of gewoon op je rustdagen als maaltijd. De soep vult heel goed en is relatief caloriearm, nog een pluspunt voor degenen die op hun lijn willen letten. Kurkuma wordt geprezen voor zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Bijgevolg een perfect soep voor ons lopers.

Benodigdheden

  • 1/2 oranje pompoen
  • 2 a 3 zoete aardappelen (naargelang de grootte)
  • 1 ui
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 liter water + 2 blokjes groentebouillon
  • 200 gr rode linzen
  • 200 gr amandelen
  • olijfolie
  • peterselie
  • zout

Bereiding

Snij de pompoen in stukken, ontpit en schil de stukken. Dit vind ik persoonlijk de makkelijkste manier.
Hetzelfde met de zoete aardappel: schillen en in stukken doen.
Versnipper de ui en doe deze in de pan met een beetje olijfolie en de kurkuma. Laat de ui een beetje zweten en voeg dan de blokjes pompoen en zoete aardappel toe. Giet dan het water met de 2 bouillonblokjes erbij. Laat alles een kwartier koken (dus totdat de pompoen zacht is).
Pureer de soep, zet het terug op het vuur en doe er de rode linzen bij. Laat de linzen nu even meekoken tot ze zacht zijn. Als het te dik wordt, voeg je een beetje water toe.

Nu gaan we de amandelpesto maken. Doe de amandelen in een hakmolen, samen met de peterselie, wat olijfolie en een beetje zout. Hak totdat het een gladde massa is geworden.

Serveer de soep met een lepel amandelpesto en besprenkel het geheel met een beetje limoensap.

Smakelijk
Linda

ps het originele recept vind je hier: hartverwarmende pompoensoep met amandelpesto van Food2Run