Jaja, het is weeral zo ver: de festivals komen er aan. Festivals is misschien wat veel gezegd, want ik doe er elke jaar maar twee: Graspop Metal Meeting en Alcatraz Festival. Ondanks die festivals wil ik mijn trainingsschema niet in de steek laten. Blijven trainen, dat is mijn bedoeling.

Eerst lekker dichtbij…

Tijdens Graspop ga ik elke dag nog rustig naar huis. Vorige jaren reed ik van huis uit naar Graspop (ongeveer een 16 km). Dit jaar ga ik het een beetje anders aanpakken. De programmatie met de groepen die ik wil zien, hebben me een beetje doen beslissen om het anders te doen. Dit jaar ga ik nog wel met de fiets, enkel ga ik de afstand wat verkorten. Halverwege de auto parkeren en dan met het fietsje verder. Tja met de fiets mag je voor de ingang parkeren en krijg je leuke gadgets (die wil ik niet missen hoor) Zo kan ik zeker deftig blijven hardlopen.

Zalig toch om zo de zon zien op te komen.

En dan wat verder…

Op Alcatraz is de situatie een beetje anders, omwille dat we hier op de camping verblijven. Zo vermoed ik dat de medewerkers me al een beetje moeten (her)kennen. Want ik ben die zot die ‘s ochtends vroeg uit het tentje kruipt in hardloopkledij en mijn rondje ga doen. Voordeel hiervan is dat ik de omgeving al redelijk goed ken ginder. Daarbij vind ik het zalig om over de camping zien te ontwaken. Als wij vertrekken, ligt bijna iedereen nog te ronken…een enkeling is (nog) wakker.

Aanpassingen…

Natuurlijk vraagt dit wel een beetje gepuzzel in mijn schema, gelukkig kan ik dit nu toevertrouwen aan mijn trainer. Soms heeft het ook voordelen om iets uit handen te geven.

Ook vergt blijven hardlopen met de festivals nog een vereiste: niet (teveel) drinken. Gelukkig lust ik geen bier en de wijn op festivals is meestal toch niet te zuipen. Ook let ik goed op wat ik eet. Gelukkig is er tegenwoordig al veel vegetarisch op de festivals. Nu is het enkel nog opletten om wat verantwoorde keuzes te maken.

Lekker gek

Ben ik gek om te blijven hardlopen met de festivals? Ik vermoed, nee eigenlijk ben ik wel zeker van wel. Toch doe ik dit al een aantal jaar en voel ik me er goed bij. Zo ‘s morgens eerst nog een rondje gaan hardlopen, zorgt dat ik goed wakker word. Daarbij geeft het hardlopen mij ook energie om de dag door te komen. Ik bekijk het een beetje met hardlopen op vakantie. Want die festivals zijn voor mij een beetje vakantie.

Toch wat te weinig geslapen…tja dutje doen op festival dan he

Wie is nog zo gek als ik om met een festival te blijven hardlopen? Of passen jullie liever?

Ik hoor het graag

Liefs Linda