Bananenbrood, het leek me altijd zo ingewikkeld om te maken. Totdat ik es van die echt bruine bananen had. Toen dacht ik bij mezelf: laten we es op zoek gaan naar een receptje hier. Na wat aanpassingen kwam ik bij dit receptje

Wat heb je nodig?

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 100 gr havermout
  • 1 theelepel honing (kan ook gerust zonder of een appel in de plaats)
  • 1 theelepel pindakaas (kan eventueel achterwege gelaten worden)
  • speculaaskruiden of gewoon wat kaneel
  • eventueel nog toe te voegen: gehakte noten, pitten en zaden, cacaonibs, appel….

Bereiding

Zoals ik al zei: echt moeilijk is het niet. Prak de bananen, voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed.
Vet een bakvorm in (of gebruik bakpapier), doe het mengsel in de vorm en schuif het in de oven. Bak het op 175 graden voor ongeveer een 45 minuten. Als je er met een vork in prikt en er blijft niets hangen, dan is hij klaar.
Laat afkoelen en smullen maar.

Easy peasy is het niet??