Dinsdag 12 maart 2019

Rondje lopen: het eerste gedeelte met een vriendin en het tweede mijn training afwerken. Dat was de planning. Enkel het weer zat nog altijd niet mee: regen en heel veel wind (wie of wie zet die blazer eens af??). Daarbij had ik eigenlijk echt niet veel goesting. Maar ja, afgesproken is afgesproken en getraind dient er toch te worden.

lachen kon er niet goed vanaf

Het eerste deel ging nog redelijk…met veel inwendig gevloek dat wel. Dan vertrokken we voor het tweede deel. Weeral tegen die wind…ineens lukte het niet meer. Echt het koppeke zat niet goed, benen liepen niet meer. De handdoek in de ring gegooid en besloten naar huis te wandelen. Bijna waren we thuis, echt bijna he..zo een 25O meter van de voordeur: hagel. Wat was ik blij dat ik thuis was. Echt een loopje om snel te vergeten.

Woensdag 13 maart 2019

Ochtendzwemmen, dat staat vanaf nu normaal elke woensdag op de planning. Samen met mijn beste vriendin, lekker gezellig. Enkel zwemt zij wel ietsje beter dan mij. Ik zwem ..nu ja ik doe toch alsof. Want ik geraak precies niet vooruit. Vooral mijn armen, die zijn echt niet veel meer gewoon. Op het einde had ik 16 baantjes gedaan en zij 40…Nog niet zo slecht voor mijn eerste keer.

Donderdag 14 maart 2019

Nieuwe training, nieuwe kansen. Vandaag zat het kopje al wat beter (goesting nog niet echt hard aanwezig..nog altijd wind). Ook deze training ging het eerste deel mijn vriendin mee. Dat deel liep al heel vlot..maar ik was er nog niet he. Toen we aan het tweede deel wilden starten begon Mario zijn suikerspiegel te dalen. Hij besloot om wat te eten en richting huis te wandelen. Stond ik er dus alleen voor. Gelukkig was het kopje tijdens het eerste deel er weer helemaal bij en de beentjes wilden nog niet stoppen. Dus alleen verder gehobbeld. Alleen had ik natuurlijk mijn route weer veel te kort ingepland en moest ik nog wat extra blokjes lopen.

Zaterdag 15 maart 2019

Lactaattest en het weer deed weer niet mee. Wel geen regen…alleen wind, veel wind. De test ging door op een piste, met als gevolg dat ik 1 helft wind mee had en de andere wind tegen. Het eerste deel van de test ging goed, zelfs die wind lukte nog wat. Alleen, bij een lactaattest gaat de snelheid omhoog he. Dus werd het lastiger en lastiger. De rest van het verhaal kan je binnenkort lezen. Wat ik al wel kan verklappen is dat de eerste resultaten al een duidelijke progressie lieten zien.

Zondag 16 maart 2019

De bedoeling was 1u30 rustig lopen (D1) en dan nog 5 x 15 sec ANC (1 min rust). Toen we vertrokken was het zo goed als gedaan met regenen en volgens de buienradar ging het lang genoeg droog blijven. Dus de regenjas hadden we niet echt nodig. Onderweg ging het verbazend goed. Snelheid was eigenlijk sneller dan moest, maar hartslag zat goed en het gevoel was nog beter.

Totdat we ongeveer 2 km van huis waren: een hagelbui die niet leek te stoppen. Snelheid opgedreven zodat we wat sneller thuis ging geraken. Mijn handen werden ijsklompjes. Bijna thuis en het was gestopt met hagelen. Verder lopen, daar had ik geen zin meer in. Ik was echt nat tot op mijn onderbroek en eigenlijk had ik het koud. Dus de sprintjes overgeslagen en vlug onder een warme douche.

Nadien nog een familiefeestje.