Linzen…volgens mij een ondergewaardeerd ingrediënt. Persoonlijk ben ik verzot op linzen. Vooral deze rode linzensoep. Dit is echt 1 van mijn favoriete gerechtje met linzen. Het combineert ook zo mooi met een ander favoriet ingrediënt: de zoete aardappel.

Daarbij zijn linzen onontbeerlijk in de vegetarische keuken. Linzen zijn rijk aan ijzer en een goede eiwitbron. Een ideale vleesvervanger dus.

Benodigdheden

rode linzensoep
  • 1 ui
  • 1 zoete aardappel
  • 2 wortelen
  • 180 gr rode linzen
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl currypoeder
  • 2 blokjes groentenbouillon + 1 l water
  • wat cottagecheese
  • peper & zout

Bereiding

Snij de ui fijn, schil de zoete aardappel en de wortelen en snij in blokjes (of laat dat aan iemand anders over…zoals ik gedaan heb).

ventje aan het werk….


Spoel de linzen.
Doe in een grote pan de olijfolie en bak hierin de ui. Voeg dan de paprikapoeder, currypoeder, zoete aardappel en wortel toe. Bak dit een beetje aan.
Voeg dan de bouillon en de linzen toe en laat alles een 20 minuutjes sudderen.
Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout (eventueel, ik doe dit meestal niet)
Schep dan de soep uit en voeg er een toefje cottagecheese aan toe.

Smakelijk

Linda

ps: dit receptje komt oorspronkelijk van https://www.food2run.com/home-nl