Ik was op zoek naar een gemakkelijk en snel gerecht wat ik voor mijn wedstrijd (5km van Lier) kon klaarmaken (en eten natuurlijk). Vlug door al mijn boeken eens gebladderd en ik kwam uit bij Food2Run, nog altijd 1 van mijn favoriete kookboeken voor recepten die met hardlopen te maken hebben.

Maar ik zou mezelf niet zijn als ik het receptje wat aangepast heb. Niet helemaal bewust hoor, sommige aanpassingen zijn uit noodzaak gemaakt. Zoals het tekort aan knoflook. Normaal altijd in huis…nu dus niet.

benodigdheden

  • 500 gr pasta (het recept geeft wel maar 400 aan..ik gebruik liever heel het pak)
  • 1 ui (normaal maar een halve ui en was er een teentje knoflook nodig, dit had ik niet meer in huis)
  • 3 wortels
  • 1 blikje dubbel geconcentreerde tomatenpuree
  • 200 gr tomatenblokjes in blik (mogen ook verse zijn..alleen wat moeilijk goede te vinden in de winter)
  • 200 gr passata
  • 100 gr rode linzen (volgens boek koraallinzen, maar ik had enkel rode in huis)
  • 200ml water
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 4el geraspte parmezaan (ik heb de vegan versie genomen)
  • peper en zout

Recept

Tja hier gaan we weer he: alles snijden. Snij de ui fijn, vergeet hem wel niet te pellen. Fruit de ui in de olijfolie in een ruime pan.

Snijden is so not my thing

Schrap de wortelen en snij in blokjes. Voeg dit toe aan de ui. Laat eventjes meebakken en voeg dan de tomatenpuree, passata, tomatenblokjes en paprikapoeder toe.

Spoel de linzen en voeg ze dan met het water en de azijn toe aan het tomaten-wortelmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Laat alles een 25 minuten pruttelen totdat de linzen gaar zijn.

Terwijl alles aan het pruttelen is, kook de pasta volgens de aanwijzing op verpakking (de mijne moest 8 minuten koken). Giet de pasta af. Meng de pasta met de saus. Bestrooi met de parmezaan.

Zo, een heel moeilijk receptje is het niet. Het vulde lekker en ik had tijdens het hardlopen echt geen last.

Smakelijk

Linda