chili sin carne
Running on veggies

Chili sin carne alla Finally Run

De vegetarische variant van Chili con carne. De ‘echte’ heb ik nooit gelust. De vegetarische daarentegen, die eet ik super graag. Ik zou dit echt bijna elke dag kunnen eten (als er niet nog zoveel was wat ik graag at).

Zoals jullie mij wel kennen, volg ik nooit een recept volledig. Zo is deze chili sin carne ook ontstaan. Ik had ergens hiervan eens een receptje van zien staan. Ik heb geprobeerd om het recept te volgen en te maken…toch is het al vlug aangepast. Ook is het met verloop van tijd een paar keer veranderd.

Hierbij geef ik jullie mijn basisrecept. Pas het gerust aan aan je eigen voorkeuren.

Benodigdheden

 • 4 bleekselderstengels (wat meer of minder kan geen kwaad)
 • 3 paprika’s (of meer)
 • 2 wortels (of meer)
 • 200gr rode linzen
 • blik chilibonen
 • blik mais
 • 1 a 2 ui
 • 2 teentjes knoflook (of minder)
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 fles pasata
 • 200ml groentebouillon
 • laurierblad
 • kruiden: komijn, gerookte paprika, chili, kardemon, piment

Bereiding

chili sin carne
netjes snijden is echt niet aan mij besteed

Snij de ui en knoflook en doe deze in de pot.
Terwijl de ui en knoflook aan het fruiten is, kun je al de ander groente snijden (dus selder en paprika).Ik snij meestal niet al te netjes, het mogen nog echte stukken zijn hoor. Nu ja, ik heb meestal niet het geduld om netjes te snijden, daarmee.
Doe de gesneden groenten bij de ui en knoflook.

chili sin carne
kleurrijk

Laat de groenten even aanstoven en doe dan de blikjes bonen en mais erin. Gevolgd door de groentebouillon, de pasata en het blikje tomatenpuree. Laat alles terug wat opwamen tot het weer begint te pruttelen.

Doe dan de kruiden erbij. Het belangrijkste is hier niet te veel..maar ook niet te weinig. Zorg dat het lekker gekruid is. Proeven is de boodschap.

Dan kunnen er de linzen erbij. Nu mag alles lekker pruttelen en trekken op een laag vuurtje totdat de linzen gaar zijn (zo een half uurtje tot 40 minuten ongeveer).

Serveer het met rijst, brood, zoete aardappelfrietjes, tortillachips…of zelfs zo.

Smakelijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.