maandag 14 januari 2019

Weer naar de tandarts…gelukkig viel het al bij al mee.

dinsdag 15 januari 2019

Een rustige duurloop met wat sprintjes op het einde, dit stond er weer op het programma. Dat rustig lopen begint af en toe wel mijn keel uit te hangen hoor. Ik moet er echt op letten dat ik niet stilletjes versnel. Toch merk ik al een grote vooruitgang tegen de start. Daarbij heb ik gelukkig mijn sprintjes waar ik es effe gas mag geven..;alleen niet voluit. Dik tevreden van mijn training.

Woensdag 16 januari 2019

Normaal loop ik op donderdag, door omstandigheden verzet naar woensdag. Weer een slenterloopje: 35 minuten slenteren en dan 15 minuten ietsje sneller slenteren…dat was het plan. Echter de training niet kunnen afmaken. Zoals jullie misschien wel weten heeft Mario diabetes type 1. Normaal gaat alles zonder problemen, enkel zo af en toe gebeurt het dat hij een hypo krijgt (dus zijn suiker komt veel te laag). Als dit voorvalt, is dit meestal snel opgelost door vlug wat te eten of te drinken (wat we dus standaard altijd bij hebben). Toch deze keer ging het niet zo vlug. Dan maar besloten om te stoppen en rustig naar huis te wandelen.

Donderdag 17 januari 2019

Vandaag dus een rustdagje…

Vrijdag 18 januari 2019

Vandaag mag ik eens een beetje sneller lopen. Nu ja sneller…eerst 25 minuten rustig inlopen en dan 2 reeksen van 6 x 20 sec ANC (verhogen van mijn anaerobe capaciteit) en dan rustig uitlopen. Dit is eigenlijk mijn favoriete soort training momenteel. Ondanks dat ik ze echt vermoeiend vind en veel vloek tijdens deze training.

Zaterdag 19 januari 2019

Wat was koud deze ochtend..en het gaat er voorlopig niet op beteren. Dus dik aangekleed en ‘s namiddags de stallen gaan doen. Toen ik aan de wei aankwam, zag ik dat Silver (mijn paard dus) mankte..oei oei. Een vermoeden van een blein in de hoef, dus hoefsmid gebeld en Silver op stal. De hoefsmid wou het nog wat verder laten ‘rijpen’ en ging dan zondag langskomen.

Zondag 20 januari 2019

Brr..toen ik opstond zag alles echt nog wit. Niet van de sneeuw, maar van de vorst. -4 gaf de thermometer. Mijn lesje wel geleerd en toch niet teveel kledij aan voor het hardlopen. Enkel mijn thermoshirt, mijn trui, mijn warme legging, hoofdband en buf.

De eerste kilometers ging het precies voor geen meter. De lucht was echt heel koud, mijn longen knepen dicht. Langzaamaan werd mijn lichaam opgewarmd, ik begon zelfs te zweten.. en toen begon het vlot te gaan. Ondanks de koude, liep het echt lekker. Ik twijfelde eerst om mijn tempoversnellingen erin te doen. Maar omdat het zo goed ging, deed ik ze toch. Geen moment spijt ervan gehad. Vliegen deed ik.

Door het vriesweer had ik gekozen voor onverharde wegen..nu ja onverhard. Ze lagen keihard.

In de namiddag naar de wei, want de hoefsmid ging komen. Gelukkig, want Silver wou bijna niet meer stappen. Normaal staat hij graag buiten in het zonnetje te genieten. Nu kwam hij zijn stal niet uit. Nu is het allemaal goed verzorgd, dus hopelijk kan hij morgen weer van het zonnetje gaan genieten.