weekoverzicht 2
mijn loopavonturen

Weekoverzicht 2

maandag 7 januari 2019

Vandaag, tandarts…heellup. Ik moet toegeven: ik heb een irrationele angst voor tandartsen. Ik weet dat het stom is, toch geraak ik bijna altijd in paniek in die tandartsstoel. Gelukkig heb ik een heel begripvolle tandarts gevonden. Niet dat dit iets doet aan de zenuwen voordien. Gelukkig was het snel voorbij.

Dinsdag 8 januari 2019

Eerste training van de week: 50 min D1 met op het einde 4×15 sec ANC. Het gevoel zat goed, heel goed zelfs. De afstand is nog wel niet zo ver. Tja tegen een pace van 8:40 lopen, dan geraak je niet echt ver op 50 minuten. Toch lig ik er niet wakker van. Werken aan de basis, dat was mijn doel.

Enkel mijn hartslag was ineens zo veel hoger dan anders. Raar…totdat ik thuiskwam en merkte dat mijn hartslagband niet goed zat. Niet dat ik volledig op hartslag loop, toch krijg je veel informatie hiervan..Als je het goed aandoet natuurlijk en rekening houdt met de omstandigheden.

Woensdag 9 januari 2019

Rustdagje vandaag, buiten natuurlijk mijn werk he. ‘s Avonds wat gewerkt aan mijn nieuwe rubriek: running on veggies. Mijn eigentijdse bespreking van recepten en vegetarische producten (de kleine introductie lees je hier: https://www.finallyrun.be/2019/01/09/running-on-veggies-recepten-en-meer/ . Dus vanaf nu krijg je woensdag van me een blog met een receptje of een bespreking.

Donderdag 10 januari 2019

Kleden met koudere temperaturen…ik blijf erin trappen en me altijd te warm aankleden. Jaja, ik ken de regels allemaal…toch ben ik zo een koukleum dat ik denk dat ze niet voor mij van toepassing zijn. Tuurlijk weer te warm aangekleed en onderweg wat laagjes kunnen uitdoen. De training was een rustige loop van 15 min D1 – 30 min D2. Gewoon echt op het gemakje dus…en toch kreeg ik het al snel te warm. Ga ik het nog leren??

Vrijdag 11 januari 2019

Kreeg ik toch een telefoontje van mijn dochter op mijn werk. Kleine paniek, was er iets ergs gebeurd? Gelukkig was het goed nieuws: ze was geslaagd voor haar rij-examen.

Zaterdag 12 januari 2019

De bedoeling was om mijn eerste deel van de training af te werken samen met een loopster die ik onlangs begeleid heb. Nadien ging ik mijn tweede helft van de training doen. Wat viel het tegen. Loopafspraak was om 10u, dus al later dan ik normaal loop ik het weekend. Tel daarbij dat ik slecht geslapen en last van mijn sinussen.

Het resultaat kan je misschien al raden. Zware benen, niet vooruit te geraken. Nadat het eerste deel erop zat, besloten om het er maar bij te laten. Morgen is er nog een dag

ps de bedoelde training was normaal: 25 min inlopen – 2 reeksen van 4 x 20sec 1NC – 1O min uitlopen. Wat ik gelopen heb: 25 min inlopen – 1 reeks van 20sec ANC

Zondag 13 januari 2019

Weer heerlijk in de vroege ochtend rondrennen, beter kan een zondag niet beginnen, toch? Tijdens het ontbijt hoorde ik het regenen..veel regenen. Dat wordt goed aankleden, dacht ik. Drie keer raden wat ik weer verkeerd deed. Jep teveel aangedaan. Ook de regen was zo goed als gedaan toen we startten. Toch mijn regenjasje aan. Nog maar net vertrokken en ik had het al snel te warm. Dus gestopt voor me wat te verlossen van kleding.

Ook was er wind…veel wind zelfs. Het eerste deel had ik de wind van achter…Gevolg natuurlijk dat ik mijn tweede deel tegen de wind kon opboksen. Eigenlijk loop ik wel graag met wind op kop. Vooral het gevoel en gedachte nadien: wat stoer ben ik, is geweldig.

Wel was de training mooi verdeeld. Na mijn 20 minuten inlopen stond er op het programma: 4 x 7 min T2. Dus 2 keer met de wind mee en 2 keer tegen de wind in. Dat lukt me niet veel.

Liefs Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.