hardlopen

Wat heeft 2019 voorlopig allemaal in petto?

2018 loopt op zijn einde. Terugkijken heb ik al gedaan. Nu is het tijd om eens een vooruitblik te werpen op 2019. Wat heeft 2019 allemaal in petto voor mij? Zoals ik in mijn terugblik al verteld heb, ben ik terug beginnen te werken aan mijn basis. Niet dat die zo super slecht was.Echter, er is altijd ruimte voor verbetering.

Werken aan mijn basis dus. Dit wil zeggen korte loopjes die langzaam worden opgebouwd. Daarnaast ook weer wat kortere wedstrijden. Niet te vergeten: mijn grote hoofddoel van 2019 is de marathon van Berlijn geworden. Jaja ik weet het, weer een marathon. Heb ik mijn lesje nog niet geleerd? Mijn laatste is me gelukt, toch heb ik dit stilgehouden. Gewoon omdat 2018 zo een emotionele rollercoaster is geweest. Zelfs die overwinning was zo tegenstrijdig dat ik het niet aan de grote klok heb gehangen.

Met dit alles in mijn achterhoofd heb ik een voorlopige kalender samengesteld (wedstrijdkalender 2019)

Mijn belangrijkste doelen zijn:

Dwars door Dendermonde: geen flauw idee wat ik hiervan moet verwachten. Maar ik heb al andere dwars door gelopen en zijn me altijd goed bevallen. Ik was op zoek naar een leuke 10 km wedstrijd en kwam hierop uit. Hier wil ik mijn pr op de 10 km proberen te verbeteren. Benieuwd of me dit gaat lukken

10 miles Brussel: de opvolger van Brussel 10k, vorig jaar voor de eerste keer georganiseerd en ik was erbij. Een leuke wedstrijd met meer dan genoeg klimwerk. Verrassend had ik hier een goede tijd neergezet. Mijn doel is niet noodzakelijk mijn tijd te verbeteren. Enkel gewoon es wat klimwerk erin steken.

Halve marathon Tilburg: mijn eerste grote test, mijn pr op de halve marathon aanscherpen. Ik heb voor Tilburg gekozen omdat die in de juiste periode viel en lekker dichtbij is. Daarbij heb ik gehoord dat dit een leuk wedstrijd is. We zullen zien.

Dwars door Turnhout: een thuiswedstrijd. Hier heb ik altijd mijn beste tijden gelopen. Enkel in 2018 moet passen wegens een beetje draaienissen. Deze wedstrijd is 11 km, dus vergelijkbaar met Dendermonde.

Marathon van Berlijn: hét doel van 2019 dus…en dan nog niet bij de deur. Voor mij gaat dit heel wat stress geven, dat weet ik zo. Toch kijk ik er zo naar uit. Berlijn is legendarisch. Al zoveel foto’s zien passeren van degenen die hem uitgelopen hebben. Hun verhalen gehoord en gelezen. Nu ga ik het zelf kunnen beleven.

en…

Zoals je ziet is mijn lijst niet echt heel lang. Hier en daar zullen er nog wat andere loopjes kunnen komen. Wil je weten waar en wanneer ik ga lopen, kijk dan af en toe es bij mijn wedstrijdkalender 2019. Hier ga ik mijn andere loopjes tussenvoegen.

Liefs Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.