De herfst is weer in het land. Dit betekent wind, vallende bladeren, koudere temperaturen en regen. Jep regen dus…heel veel regen. Hardlopen in de regen kan leuk zijn…als het een beetje regent. Motregen, zachte regen dat is allemaal nog leuk. Stortregen en storm dat is een andere zaak. Toch dient er getraind te worden. Hoe ik het doe, lees je nu. Spoiler: niet het ideale voorbeeld

Zondagochtend, nog geen drupje regen. Toch hadden ze veel regen voor zondag voorspeld. Daar sta je dan voor je kast: wat ga je aandoen? Echt koud is het nog niet, dus die lange broek en trui zullen we maar laten liggen. Veel te warm en veel te veel stof dat nat kan worden. Korte broek en T-shirt dan maar? Wat als het begint te gieten…wel niet te veel stof om nat te worden, maar beetje te weinig bescherming tegen het afkoelen. Mijn eerste oplossing leek me niet zo handig: gewoon extra kledij meesleuren. Dan maar mijn verstand laten werken.

Jasjes in alle maten en kleuren

Door de jaren heen, heb ik heel wat loopkledij bijeen gespaard. Waaronder de nodige regenjasjes, in verschillende dikten en kleuren. De ene is al wat beter voor de wind en lichte regen, de andere kan een stortbui aan. Dus welke ging ik nemen? Het regende nu nog niet zo hard (helemaal nog niet toen ik op het punt stond te vertrekken.) Toch was er veel regen voorspeld. Die stevige dan maar? Poeh die is zo warm. Gekozen voor mijn regenjasje van Puma: die heb ik es op de kop getikt voor mijn halve marathon in Brussel. Dit jasje is wel 1 van mijn favorieten: vooral de opening in de kap voor mijn paardenstaart.

hardlopen regen

op weg…en nog geen regen

De rest van mijn outfit vraag je je misschien af? Ik had gekozen voor mijn zomer-driekwartbroek en een T-shirt.

gegokt en verloren

In het begin leek het dat ik de perfecte outfit had gekozen want het begon lichtjes te regenen. Zo van die zachte regen, lekker verfrissend tijdens het hardlopen. Enkel bleef het regenen en regenen en werden de druppeltjes langzaamaan dikker en dikker. Zo begon ik ook natter en natter te worden, mijn regenjasje is bestand tegen een beetje regen..Niet tegen een emmer over mijn hoofd. Langzaamaan begon het jasje echt te plakken, mijn beentjes waren al door en door nat.

hardlopen regen

breed glimlachend…maar kletsnat

Daarbij kwam dat ik mijn trainingsronde foutief ingeschat had, ik was aan het uitwandelen toen ik besefte dat ik nog een drietal kilometer door de gietende regen moest stappen. Terug hardlopen, denk je? Nope, mijn spieren waren al helemaal afgekoeld..bijna diepvries zelfs. Doorstappen dan maar. Tegen dat ik thuiskwam, was ik echt nat. Een verzopen kip was er niets bij. Vlug alles uitspelen en een warme douche.

rondje beetje verkeerd ingeschat

lesje geleerd

Wat hebben we dus geleerd? Zorg dat je je trainingsroute beter voorbereid hahaha. Daarnaast is het zeker aan te raden om investeren in een goed regenjasje. Zorg dat dit niet te warm en dat het voldoende verluchting biedt. Bij thuiskomst doe je het beste je natte kledij zo snel mogelijk uit. Een warme douche nadien is een leuke beloning.

Wie loopt er in de regen? Hebben jullie nog goede tips?

Liefs Linda