hardlopen en vakantie
hardlopen

Hardlopen op vakantie – 5 tips

Hardlopen en vakantie, voor sommigen een moeilijke combinatie. Toch vind ik het heerlijk om ook tijdens mijn vakantie te blijven hardlopen.  De omgeving verkennen, heerlijk toch. Toch vraagt het soms wat aanpassingen, vooral als ik in de eheuhm, ‘bergen’ ga lopen. Ook is een beetje voorbereiding wel handig, al heeft verloren lopen soms ook wel zijn charmes.  Wil je voortaan ook blijven hardlopen op je vakantiebestemming? Met deze tips lukt het je misschien ook wel.

Inpakken

Het allerbelangrijkste natuurlijk: je hardloopspullen moeten mee. Dus vergeet deze zeker niet in te pakken. Zonder lukt het misschien ook, maar of het handig is? Neem je dus je hardloopschoenen en je loopkleding mee. Hou ook rekening met de temperaturen van je reisbestemming. Een lange broek meenemen naar het zuiden, is misschien niet ideaal. Of je kan doen zoals ik: bijna alles meesleuren, want je weet het nooit he.

Routes gevraagd

Bereid je voor door es rond te horen of er al mede-hardlopers in die streek gelopen hebben. Zo krijg je misschien een mooie looproute die in de buurt van je camping/hotel/woning… ligt. Of ga es op zoek of er geen bewegwijzerde wandelroutes zijn. Of vraag aan de campingeigenaar/hotelbediende/…of ze niet een leuke ronde weten.

Je belangrijkste accessoire

Een les die ik geleerd heb: neem je gsm altijd mee. Niet enkel om te kunnen telefoneren. Er staat namelijk ook een handige app op, namelijk ‘maps’. Als je voorgaande tip vergeten bent of je besluit om ineens toch zomaar een rondje te verzinnen, kan het wel es handig zijn om te kijken waar je zit en waar de bewoonde wereld weer is.

Aanpassing gevraagd

Vergeet eventueel je trainingen, als je in een totaal andere omgeving komt. Zo loop ik altijd in de vlakke Kempen. Als ik in de Ardennen kom, vloek en kreun ik al gegarandeerd.  Interval? Tempo? LSD?…poeh geen idee wat ik op vakantie loop. Ik vermoed een combinatie van alles. Op vakantie ga ik hardlopen zonder een trainingsplan. Het is vakantie, weet je nog? Geen druk, gewoon genieten. Als het moeilijk bergop gaat..;dan maar stappen. Een vlak stukje? Sprinteeeuh.

Alternatieven gevraagd

Lukt het echt niet om te hardlopen wegens te warm, te steil, …? Ga dan voor een stevige wandeling, huur een mountainbike, ga zwemmen…Het is nu eenmaal vakantie, niets moet. Zo ben ik ook al opgestaan om het idee te gaan hardlopen, maar na een paar honderd meter ging het voor geen meter (te warm, geen zin om weeral te klimmen). Besloten om om te keren en mijn hardloopschoenen te ruilen voor mijn wandelschoenen. Echt geen spijt van gehad. Superleuke wandeling, met veel klimwerk..voelde tegen het einde echt alsof ik een duurloopje gedaan had.

Blijf jij hardlopen op vakantie? Of neem je rust?

Groetjes Linda

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.