hardlopen

Hardlopen in de zomer: drinken onderweg

Drinken meenemen onderweg gedurende je looptrainingen..Hier zijn al eindeloze discussies overgevoerd. Het is dus ook niet mijn bedoeling om dit terug wat aan te wakkeren. Toch wil ik mijn visie met jullie delen hierover. Ik wil het niet hebben over wat en hoeveel je moet drinken tijdens het hardlopen. Eerder of je nu een flesje moet meezeulen of niet?

Puffen en zuchten

Deze zomer van 2018 lopen de temperaturen al een tijdje aardig op. Regen is voorlopig iets uit een verre herinnering. Overal wordt er opgeroepen om voldoende te hydrateren (drinken dus). Toch is mijn verbazing altijd zo groot als ik ga hardlopen en mede-hardlopers passeer. Zoals afgelopen zondag: zoveel gepasseerd en geen één had zichtbaar drinken bij. Nu ja zichtbaar, want misschien hadden ze toch ergens een flesje weggestopt of onzichtbaar…wie weet.

bodemloze put

Eerlijk: ik drink heel veel in deze hitte…ook als ik niet loop. Ik heb ook constant dorst. Dus vanaf dat ik een uur ga hardlopen, gaat die camelbag mee. Niet dat ik heel de inhoud nodig heb…maar ik wil zeker niet zonder vallen en bevangen door de hitte worden. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat een hitteslag echt geen pretje is. Daarom loop ik altijd met een petje, zoveel mogelijk in de vroege uurtjes, zoek de schaduw op en drink voldoende.

Wat als…?

Maar mijn blog ging dit keer eens niet of je nu moet drinken onderweg of niet. Zelfs niet hoeveel je eigenlijk zou moeten drinken. Ik wou het eens hebben waarom je het beste toch een flesje water onderweg meezeult. Ja ik weet het, het is niet altijd handig zo een belt of je flesje vasthouden. En ja een camelbag kan warm op de rug zijn. Daarbij: je gaat toch niet ver van huis. of je loopt maar een half uurtje.

Maar wat als je toch es verloren loopt? Of het is toch een stuk warmer dan gedacht? Of nog simpeler: je krijgt dorst onderweg? Of je komt iemand tegen die niet zo slim was een flesje water mee te nemen en die nu bevangen is door de hitte?

Jaja, ik hoor jullie al: als, als…Toch bestaat het risico op 1 van de als-en, vooral nu en vooral als je veel traint. En wat dan? Hopen dat er een goede ziel je passeert je je drinken aanbiedt. Want jij dacht dat zoiets je nooit overkomt en je drink voordien en nadien wel genoeg.

Een kleine vraag

Nog es: ik wil jullie niet verplichten te drinken onderweg (wat ik wel ten sterkste aanraad). Toch zou ik willen dat je tenminste een heel klein flesje water…echt het mag echt zo een kinderflesje zijn, meent onderweg tijdens je hardlooprondes.Gewoon uit voorzorg. Want als we de raad krijgen om voldoende te drinken en water bij de hand te houden is deze hitte, telt dit ook tijdens het hardlopen.

Wat vinden jullie: drinken meezeulen of toch maar niet? En wie heeft ook constant dorst zoals ik? Ik lees het graag.

Groetjes

Linda

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.