Algemeen,  hardlopen

Finally Fit stelt voor: Finally Run

Misschien heb je het al zien passeren, in januari ben ik gestart met Finally Run. Met Finally Run wil ik me toeleggen om zoveel mogelijk mensen aan het hardlopen te krijgen. Dit door middel van loopbegeleiding. Maar ook wil ik daarbij op het belang van andere aspecten wijzen. Zoals opwarming, rekken en niet te vergeten de kracht en stabiliteitstraining. Vooral degenen die nog nooit gesport hebben en besloten hebben om eindelijk die goede voornemens in de praktijk om te zetten, voor hun wil ik de motivatie zijn die ze zoeken.

Waar kwam het idee vandaan?

Zoals jullie al genoeg ondervonden hebben, ben ik bezeten door het hardlopen. Ik eet, slaap,…simpel gezegd ik leef gewoon voor mijn hardlopen. Natuurlijk hoef je niet zo bezeten te worden als ik, dat verlang ik absoluut niet. In mijn dagdagelijkse leven kreeg ik meer en meer vragen over hardlopen: hoe starten, welk schema, welke oefeningen, tips en tricks. Daarnaast ontving ik verscheidene motiverende berichten dat ze mij als voorbeeld zien en dat dit hun motiveert  (wat ik nog altijd moeilijk kan geloven). Meer en meer begon ik met het idee te spelen om mensen echt gaan te helpen met hun hardlopen. Vooral met het beginnen, want dit is echt het moeilijkste.

Als geen ander weet ik hoe moeilijk het in het begin kan zijn. Die eerste 5 kilometer opbouwen waren absoluut geen geschenk. Keihard werken, dat heb ik ervoor moeten doen. Mijn conditie was echt ondermaats, 30 seconden hardlopen lukte echt nog niet. Toen begon ik langzaamaan beter en beter, verder en verder te kunnen hardlopen. Door al die kilometers te moeten vechten begon ik ook een passie voor het hardlopen te ontwikkelen. Zo wou ik meer en meer weten en ben ik in de boeken gedoken.

Perfect, dat ben ik bijlange niet. Ik zit vol met fouten. Het is mij gelukt, waarom anderen niet?

Niet enkel lichamelijk

Daarnaast heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gekregen door het hardlopen. Verlegen en onzeker, nooit gedacht dat ik iets waard was…dit was hoe ik dacht dat ik was. Deze gedachten ben ik ergens verloren tijdens mijn looptochten. Als je me vroeger vertelde dat ik ging bloggen en zo maar met verschillende mensen durfde praten. Ik had je in je gezicht uitgelachen. Nee eigenlijk niet, ik zou dat toen niet gedurfd hebben.

Mijn zelfbeeld is er dusdanig op vooruit gegaan. Nog niet wat het moet zijn, toch ben ik er bijna. Heel mijn leven heb ik tegen de kilo’s gevochten en een haat-liefde verhouding ontwikkeld met voedsel. Door het hardlopen ben ik wel een beetje trots geworden op mijn lichaam, vooral mijn benen. Oké, er blijven nog wat issues open. Zo kijk ik nog altijd in de spiegel en zie een dikke persoon terugkijken. Hier is nog een beetje werk aan de winkel. Maar hey ik heb nooit beweerd dat ik perfect ben.

Finally Run, dus

Starten met hardlopen klinkt gemakkelijk: gewoon loopschoenen aantrekken en starten…Binnen de kortste keren staan ze meestal weer in de kast. Want het is te zwaar of je bent geblesseerd of gefrustreerd omdat je geen vooruitgang maakt. Als je 0,0 % conditie hebt, is 1 minuut hardlopen echt al een hele opgave.

Dus…google is je beste vriend wordt er dan gezegd. Hopen schema’s en tips staan tot je beschikking. Maar welke is nu juist voor je geschikt? Wat als je maar 2 dagen kan lopen ipv de 3 die het schema aangeeft? Of..of… Door google heb je een groot aanbod. Toch komt daar het spreekwoord van de bomen en het bos aan te pas.

Ik stel al mijn ervaring en kennis voor je ter beschikking om het ideale schema voor je te vinden. Ook geef ik je raad en daad bij al je vragen. Daarnaast ga ik je ook laten werken aan mijn stokpaardjes: warming up, kracht en stabiliteitstraining en stretchen. Ik ben zelf heel blessuregevoelig en heb daarnaast van alle mankementen die enkel met oefeningen te doen zorgen dat ik kan hardlopen zonder noemenswaardige problemen

Voor mij hoef je absoluut niet perfect te zijn, ik ben dat ook niet.

Find your inner diva…go running

Hardlopen heeft mijn wereld verandert, wie weet ook de jouwe? Wil je meer weten over Finally Run, neem dan contact met me op of kijk de mijn nieuwe site: finallyrun.be

Liefs

Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.