mijn loopavonturen

Doppenloop 2017 running for somival

Deze zondag stond er weer eens een evenement op het programma: de doppenloop. Een loopje in de regen en de kou, modder en bos. Maar vooral leuke loopkilometers en toffe gezichten onderweg. Wil je weten hoe ik het beleefd heb, lees dan vlug verder.

Maar eerst: wat is de doppenloop?

Een tocht van 5 of 10km ten voordele van de Warmste Week van Studio Brussel, ter ondersteuning van de UltraWarmathon 2017 en de Somival vzw georganiseerd door Alain Aerts. Een hele boterham he. Simpel gezegd: een loopje voor een goed doel, georganiseerd door een hele sympathieke loper.

Vertrekken

Het weer zat ‘s ochtends niet mee, koud en nat. Toch zat ik er niet mee, want lopen voor het goede doel daar krijg je het al warm genoeg van haha. Nee eerlijk, ik zit er minder mee om in de koude en regen te lopen dan hitte. Maar dat is een ander verhaal. Dit verhaal gaat over de ‘doppenloop’. Dus terug bij de les.

doppenloop 2017

doppenloop 2017

Toen we aankwamen was het nog redelijk rustig. Toch had ik sterk het vermoeden dat hier snel verandering in ging komen. Vlug gaan inschrijven want in de kantine was het lekker warm. Hier werden we warm ontvangen. Ook moet ik er nog altijd aan wennen dat ik af en toe herkend word (jaja, ik zoek het zelf, maar toch doet het raar)

doppenloop 2017

Vertrekken deed ik onder een echte startboog, ondanks dat het een vrije start was. Het blijft toch altijd leuk. Na een rondje over de atletiekpiste doken we het bos is. Spannend, gaat er veel slijk liggen, of wortels,..? Want is het antwoord ja, ga ik niet veel lopen. Slijk en heel oneffen paden zijn nog altijd een no-go voor mijn enkel.

doppenloop 2017

Onderweg

Na het bos kwamen we gelukkig op verharde weg, toch nog altijd mijn lievelingsondergrond. Na een kleine 3km zagen we iets aan een boom hangen…de aankondiging van de splitsing. De 5 km ging naar links en de 10 km, mijn keuze dus, ging naar rechts. Iets zei me dat ik dit punt nog eens zou tegenkomen.

doppenloop 2017

Ineens kwamen we aan een grote baan. Totaal onverwacht stond er een steward en een bord ‘wedstrijd’. Humor hebben ze ook dus. Na overgestoken te hebben, zagen we ineens in de verte een tentje. Zou het waar? Is er echt een bevoorrading voorzien? Ja dus, totaal onverwacht. Toch heel welkom. Ook hier kwam ik bekende gezichten tegen.

 

doppenloop 2017Van daaruit gingen we rustig verder over verharde weg (joepie). Zo ver, zo goed. Opeens kwamen we bij een splitsing, waar we naar rechts moesten. Maar uit het andere baantje kwamen ander lopers ons tegemoet. Zou ik het durven en een inkorting nemen? Spijtig zit ik zo niet in elkaar, dus netjes eerst rechtsaf. Ineens moesten we weer een stukje bos in. Had ik toch maar beter niet wat vals gespeeld? Gelukkig viel het mee, ik moest wel een stukje stappen. Maar het was een kort stukje.

doppenloop 2017Zo kwamen terug op verharde weg en liepen we weer rustig verder. Totdat de weg ineens weer stopte en veranderde in een smal wandelweggetje. Hier moest ik toch ietsje langer stappen. Een voordeel: zo kon ik wat meer van de omgeving genieten. De weg werd weer beter, dus ik kon weer al lopend de route verder zetten. Daar was de bevoorrading weer. Ik kreeg ineens sterk een vermoeden hoe we terug gingen lopen. Twijfel was er nog, afwachten dan maar.

De grote baan terug over en we waren terug aan de splitsing van de 5 en 10. Zoals ik al vermoedde gingen we nu de 5 km op. Nu ja 5, vanaf dit punt was het nog maar een 2 km terug naar het startpunt. Over een smal wandelpaadje weeral, niet echt mijn ding. Wel een mooie route daar niet van. Hier kwamen we ook een hond tegen die netjes meeliep met zijn baasje. Ik  vind dit mooi om te zien, lopers met hun hond.

Aankomen

doppenloop 2017

Na nog een bos of twee, weet niet meer zeker want tegen het eind was mijn bril zo natgeregend dat ik niet veel meer zag, was daar de aankomst. Ook hier werden we weer goed verzorgd: sportdrank, water en mijn all time favoriet: chocomelk. Als aandenken kregen we nog een drinkbus.

De doppenloop, ik wist echt niet wat ik ervan moest verwachten. Wat een verrassing was deze loop. Een heel leuk parcours en goede voorzieningen.  Een dikke proficiat aan Alain Aerts en veel succes met zijn ultrawarmathon.

Liefs

Linda

[foogallery id=”2087″]

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.