Whoohoo ik ben door Lien getagd in deze superleuke tag. Nu ja, whoohoo..eerst was ik wel super enthousiast hoor. Totdat ik de vragen begon in te vullen…Neenee alle gekheid op een stokje: een superleuke tag waarin ik weer heerlijk met mijn billen bloot kan gaan.

Wat is je favoriete taart?

Bananentaart met van die goede kruimeldeeg

Met de auto of met de fiets door de regen?

In gewoon fijne regen, zit ik er niets mee in te moeten fietsen. Maar ik loop wel veel liever door stortregen dan ik moet fietsen.

Waar ontbijt je mee op zondag?

Zondags is voor mij runday. Ik sta lekker vroeg op voor te gaan hardlopen en hier heb ik dus een standaard ontbijtje voor. Mijn zondagsontbijt bestaat dus uit een geroosterde boterham met pindakaas, banaan en cacaonibs.
Uitgebreid ontbijten doe ik zelden.

Als je alles zou kunnen eten zonder ooit een slechte invloed op je gezondheid te hebben, wat zou je dan dagelijks op tafel zetten?

Chocolade: repen, pralines, pasta..laat maar komen.

Wat was je lievelingskostje als kind? Is dat nog steeds zo?

Vroeger at ik graag eten van de afhaalchinees…nu krijg ik dat absoluut niet meer binnen. Oooh en van die ‘dikke worsten’ die ik dan opensneed en vulde met ketchup. Enkel de ketchup is gebleven, die worsten lust ik echt niet meer.

Wat is je favoriete gerecht ‘uit een pakje’?

Uit een pakje..poeh wat eet ik uit een pakje? Soep?

Pakjessoep of sloten koffie?

Beiden..

Hoe pimp jij je koffie?

Met zoetjes en veel melk, nu ja half en half

Cava of champagne?

Meestal drink ik cava (dit krijg ik regelmatig, nog nooit gekocht). Maar het liefst drink ik een glaasje rode wijn (als ik iets van alcohol drink he…wat zo 1 keer per 2 maanden gebeurt)

Netflix of Youtuben?

Netflix..kan ik gewoon bingewatchen op mijn tv…serietje kiezen, casten…en heerlijk languit op mijn zetel.

Wat is je favoriete fast food keten?

Eerlijk: geen. Af en toe spring ik wel een de pizza hut of mcdonalds  binnen…altijd valt het tegen.

Je bent een Belg. Waar ligt de beste frituur?

Oke..ik ben misschien geen echte Belg dan, zelfgemaakte frietjes thuis vind ik veel lekkerder dan alle frituren die ik al geprobeerd heb. Het kan natuurlijk ook zijn dat ik nog geen goede frituur gevonden heb hé.

hotelontbijt of high tea?

geen van beiden..

All you can eat sushi of all you can eat pizza?

Sushi is lekker (nu ja toch een deel) maar niets gaat boven een goed stuk pizza.

kaas of chocolade fondue?

Chocolade…

Wat is je favoriete chill outfit?

je kunt me thuis altijd aantreffen in 1 van volgende outfits: ofwel mijn sportkleren, ofwel mijn paardrijkleren ofwel mijn flanellen gestreepte pyjama. Vroeger vond ik flanellen pyjama’s vreselijk, maar sinds kort is het mijn favoriete outfit om lekker languit op de zetel te hangen…en af en toe kan je me hier ‘s maandags ook mee zien thuiswerken.

Favoriete comfortfood als je ziek bent?

Chocolade…bij eender welk probleem: chocolade is het antwoord.

Wat is je meeste ongezonde eetgewoonte?

Oei, ik vind van mezelf niet dat ik zo gezond eet… hmm…Ik doe (bijna) overal ketchup bij (warme maaltijden he)…

Wat is de meeste smerige groente?

Nog geen groente tegengekomen dat ik niet lust en ik heb er al veel uitgetest. Dus geef maar gerust groenten door die volgens jullie walgelijk zijn. Dan kan ik ze eens testen en kom ik ook eens smerige groente tegen.
Als ik 1 ding moet zeggen: rode bietensap, krijg ik absoluut niet binnen, maar rode bietjes zo vind ik keilekker.

Vergelijk jezelf met een lui dier?

Zo een dikke, luie kat…ja zo zie ik me wel.

Drink je frisdrank?

Jep, liters cola light gaan hier door. Het is een gewoonte die ik van kinds af aan geleerd heb (toen nog cola met suiker). Van ‘s morgens tot ‘s avonds werd er frisdrank gedronken bij mij vroeger thuis. Dus nu drink ik de light versie, maar ik wissel wel af met water, koffie, thee, melk….

Wat vond je vroeger van turnen op school?

Ik kon bijna nooit mee turnen (zware astma, of later een of andere blessure door val van mijn paard). Maar van die twintig procent dat ik meedeed, heb ik slechte herinneringen aan. Ik was het dikke verlegen meisje dat altijd als laatste gekozen werd.

Wat zijn je favoriete sporten?

Hardlopen en paardrijden. Ik doe ook nog wel aan bijkomende oefeningen (vind dat niet echt sporten), zoals core stability, pilates, strechting (ben bezig yoga aan het uittesten voor de zoveelste keer) en lichte krachttraining. Maar dit is om mijn hardlopen te verbeteren..Niet omdat ik die zo leuk vind.

Wat vind je van zwemmen?

Ik zit graag in het water en zwem eigenlijk wel graag. Enkel ben ik een trage zwemster…zo één dat meer aan het drijven is dat vooruit aan het gaan is. Als je even wegkijkt, ben ik misschien een lengte opgeschoven.

Kan je met je tenen in de mond?

whaahaaha..ik stijve plank…kan nog niet met mijn vingertoppen op de grond als ik met gestrekte armen me voorover buk.

Hoeveel stappen zet je gemiddeld per dag?

Je zou er 10.ooo moeten zetten…nu ja daar kom ik wel als gemiddelde uit hoor. Er zijn dagen waarin ik amper aan de 5000 stappen geraak, maar op andere zet ik gemakkelijk het drievoudige…dus dat compenseert zeker 😀
Dat ik op sommige dagen te weinig stappen zet, vind ik zelf wel frustrerend. Ik heb een bureaujob en als ik het druk heb, vergeet ik regelmatig op te staan. Meestal probeer ik onder mijn lunchpauze te gaan wandelen…maar dit schiet er soms ook over als ik verdrink in het werk.  Als ik dan ‘s avonds niet ga lopen, tja dan heb ik veel te weinig stappen gezet.

Wat vind je van een elektrische fiets?

Eerst vond ik het stom en absoluut geen goede uitvinding. Maar nu ben ik er wel heel enthousiast over. Mijn woon-werk afstand bedraagt 23km ongeveer. Door de aanschaf van een elektrische fiets kan ik deze afstand nu doen met de fiets zonder verhit en bezweet aan te komen op mijn werk. (geen douches aanwezig daar)

Als er een hemel zou bestaan wat zou daar op het menu staan?

Een heel uitgebreid pastabuffet met lookbroodjes en slaatjes..en natuurlijk heel grote stukken pizza. Niet te vergeten een chocolade dessertenbuffet he.

 

Bij deze tag ik Petra,  Joyce en Marjon