Geen categorie,  maandoverzichten

Week in het kort #20

Deze week was het een korte werkweek…dus een heerlijk lang verlengd weekend. Met zomerse temperaturen en een zieke echtgenoot. Daardoor diende het trainingsschema weeral aangepast te worden. Ook ben ik eens naar een loopevenement gaan kijken ipv mee te doen, rare ervaring.

maandag 22 mei 2017

Zoals gewoonlijk is maandag een rustdag..;en natuurlijk gewoon een werkendag. Maandagavonden (en andere rustdagen) zijn meestal voor mijn paarden gereserveerd. Dus hier kan je me meestal aantreffen als ik niet aan het trainen ben.

Dinsdag 23 mei 2017

De temperaturen begonnen stilletjes te klimmen en de eerste training stond normaal op het programma (zone 1 – 10 km). Met goede moed vertrokken…en de eerste helft was deftig. Maar toen kwamen we naast het kanaal en was er een binnenschip aan het varen. Nu moest en zou ik die zo snel mogelijk inhalen, dus een sprintje eruit geperst. Nadien maar wijselijk besloten om gewoon rustig uit te lopen naar huis. Enne: soms moet je ook nog eens gewoon kunnen lopen he, zonder schema, gewoon omdat zoiets ook leuk is.

Woensdag 24 mei 2017

Laatste werkdag van de week…daar kan ik alleen maar blij om zijn.

Donderdag 25 mei 2017

de allerlaatste loper die startte..

Normaal stond er een duurloop van 10 km – zone 1 op de planning, maar nu was ik het niet die de planning in de war stuurde. Mario was ziek. Dan maar naar de Abijenloop in Westerlo gaan supporteren. Wat deed dat raar: daar zo lopen met gewone kledij. Ik had heel de tijd zin om toch vlug mee te lopen. Het voelt echt anders bij zo een evenement als toeschouwer te zijn. En die uitspraken van mensen langs de kant…geweldig gewoon. Deze wil ik jullie zeker niet onthouden (de eerste lopers zijn al een dik half uur langs ons gepasseerd en er volgen nog een heleboel): “Allez die kunnen nu toch die eersten niet meer inhalen, dat is toch niet eerlijk”

Vrijdag 26 mei 2017

Poging twee voor de duurloop..en ja het was weer warm. Dus voordien voldoende gedronken, sportdrank mee…en we hebben het kunnen uitlopen.

 

Zaterdag 27 mei 2017

Veel te warm…eens een echt rustdagje gehouden. Heerlijk in de ligstoel op ons klein koertje en genoten van het weer.

Zondag 28 mei 2017

Omdat ze voorspelden dat het vandaag een drukkende en hete dag ging worden, had ik mijn wekker gezet. Ontbeten en me begonnen klaar te maken…keek ik nog eens buiten: wat een donkere wolken. En ja hoor even nadien barstte het echt los: onweer. Oke dan maar na het onweer lopen. Kan ook heerlijk zijn: ze zeggen toch dat er dan meer zuurstof in de lucht zit. Viel dat toch wat tegen, de temperaturen begonnen al snel te stijgen. Onderweg, tijdens een fotopauze (tja al lopen lukt me niet altijd goed): Mario ineens veel last van zijn benen. Die voelden superzwaar aan…ik had al direct door wat het probleem kon zijn: we waren al over de helft en hij was met zijn drinken nog niet eens aan de helft. Daarom besloten om te wandelen zodat hij eerst voldoende kon drinken en wat afkoelen in de schaduw. Dit is dus ook de reden waarom ik er altijd op hamer om voldoende te drinken…en ook altijd, ondanks dat het een korte loop gaat zijn misschien, toch drinken mee te nemen…je weet nooit.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.