Algemeen

Week in het kort #18

Deze keer eens geen normaal weekoverzicht, maar gewoon een kleine update sinds mijn vorige weekoverzicht. Dus ga ik jullie een overzicht geven van de laatste 2 weken. Waarvan ik vooral verkouden ben geweest en last van sinusitis.

Het begon nog redelijk met nog kunnen lopen en gewoon een beetje last van verkoudheid en sinussen. De eerste week liep ik nog…maar de tweede week heb ik niet veel meer gedaan. Dan was het vooral opstaan, werken, eten en slapen.

Week van zondag 30 april – 6 mei

Zondag liep ik een mooie toer van 14 km, dus dat ging nog. Maandag begon ik wat te snotteren en te niezen maar niets dramatisch. Dinsdag weer gaan lopen,…in de regen en niet gesmolten, straf he? De regen zal het probleem niet geweest zijn, maar de intensievere training die op het programma stond, heeft mijn verkoudheid spijtig genoeg geen goed gedaan.

lopen in de regen

Woensdag was het al iets verergerd, donderdag daarentegen was belabberd. Met een hele hoop voorzorgsmaatregelen naar het werk. Normaal stond er ‘s avonds een loopje op het programma…wijselijk besloten om het uit te stellen.

Zaterdag was er de recordpoging van Nike voor de marathon onder de twee uur. Dus op tijd het bedje uit en gekeken. Nadien had ik zoveel inspiratie en zin in het lopen gekregen, dat we vlug een toertje zijn gaan doen. Mijn verkoudheid leek ook weg te zijn, want niet veel last meer.

Week 7 mei – 13 mei

Daarom zondag mijn training terug opgevat: 15 km in zone 2. Het gevoel zat echt goed, enkel voelde ik mijn verkoudheid toch weer de kop op steken. Lopen en snuiten …nog niet goed onder de knie. Tijdens de loop van de namiddag begon ik ook vreselijk hoofdpijn en druk rond mijn ogen te krijgen. Dat voorspelde niet veel goeds.

Maandagochtend, wat voelde ik me slecht…wijselijk besloten om niet te gaan werken en naar de dokter. Bijna heel de dag geslapen. Bij de dokter het verdict: sinusitis…

De rest van de week is echt heel simpel samen te vatten: eten, werken en slapen. Vanaf dinsdag ben ik wel terug gaan werken. Eerst met de auto en vanaf donderdag met de fiets. Maar ‘s avonds duurde het niet lang of ik lag in mijn bedje.

Tegen vrijdag voelde ik me al een pak beter, maar toch heb ik het lopen nog wat gelaten. Ik wou zorgen dat ik echt beter was en totaal niet meer vermoeid.

Zaterdag stond ik eindelijk zonder pijn en vermoeidheid op. Dus had ik me voorgenomen als ik zaterdag overleef zonder terug last te krijgen, ga ik zondag gaan lopen.

Twee hoogtepunten van deze week: het artikel van Decathlon over de joggingambassadeurs, waar ik bij hoor, kwam online Dit zijn onze joggingambassadeurs en mijn puntjes in de Decathlon gaan opmaken op zaterdag.

allemaal bijeen gelopen en gefietst..

Liefs

Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.