maandoverzichten

Road to marathon Eindhoven deel #2

Weeral een maand voorbij. Oktober lijkt nog zo ver weg, toch heel dicht bij. De trainingen vlotten steeds beter. Daarbij heb ik spijtig genoeg een beslissing moeten nemen waar ik wel wat spijt van heb. Ook heb ik nog niet echt een goed voedingspatroon gevonden..nog steeds zoekend. Samen lopen met mijn man heeft zijn voordelen, maar ook nadelen ..Dus tijd voor een update.

Mijn trainingen

Mijn schema is opgedeeld in blokken. Het eerste blokje betreft de duur. Dus vooral rustige trainingen met de nadruk op het uitbreiden van de duur van de trainingen. Dus vooral lsd-loopjes…wat klinkt dat raar he. Lsd, nee het staat niet voor iets verboden, het betekent simpelweg: Long Slow Distance…dus lange trage loopjes met een lage hartslag. Geef toe lsd klinkt dan toch veel spectaculairder he.

Daarnaast staan er natuurlijk ook nog intervallen en lopen met tempoblokken op het programma. Die tempoblokken gaan heel goed. Alleen interval is nog altijd niet mijn vriend. De 5 X 500m en zelfs een zesde keer lukte me deze maand wel. Maar het blijft ver 5oom in zone 4…

De laatste training die ik gedaan heb deze maand, was nog eens in zone 2. Wat was dit raar, nog eens een loop op ‘normaal’ tempo. Want zo voordien zat mijn hartslag dus altijd rond deze zone. Die lange trainingen met lage hartslag hebben al wel effect. Deze 14 km ging heel vlot, tegen een al iets hogere snelheid dan voordien…en het allerbelangrijkste: het voelde super.

Verloren lopen

Die lange kilometers die we moeten lopen, vragen soms wat inventiviteit. Omdat we niet graag hetzelfde rondje lopen, proberen we graag nieuwe routes uit. Meestal lukt dit aardig. Af en toe gaat er wel iets mis. Zo komen we soms wat kilometers te kort en zijn we gedwongen om nog wat extra blokjes in te lassen voordat we thuis zijn.

Voorlopig is het nog maar 1 keer echt misgelopen. We moesten 15 kilometer lopen, op afstandmeten een mooie route uitgestippeld en vertrokken. Tot kilometer 6 ging het goed. Maar dan…moesten we rechts en liepen we rechtdoor omdat we zoveel aan het kletsen waren. Het zal wel bijna op hetzelfde uitkomen zeker? Nope…liepen we daar in de middle of nowhere..Na een tijdje kwamen we aan de Hoge Rielen. Hier besloten we wijselijk dat we naar het treinstation van Tielen te lopen.  Daar maar de trein op (bussen rijden dus niet in het weekend in Tielen). Volgende keer toch maar beter aan de route houden misschien?

De volgende keren speelden we terug een beetje op veilig….Nu ja een beetje toch, want wat is er leuker om nieuwe routes te (her)ontdekken.

Beslissingen

Omdat ik nu lange trainingen maak, we zijn gemakkelijk langer dan een uur weg en daarbij fiets ik nog elke dag naar het werk. Zo merk ik wel dat ik mijn rust echt wel nodig heb, want de trainingen gaan nog langer worden en meer tijd in beslag nemen. Normaal ging ik nog naar pilates, maar dit ging door om 20u30 tot 21u30..en dit was wat te laat voor ik eindelijk in mijn bedje lag. Dus besloten om voorlopig niet meer naar de les te gaan. Dit betekent niet dat ik de core-stability ga opgeven. Voortaan ga ik het zelf in mijn eigen tijd doen. Daarbij heeft Mario ook het nut van de trainingen doorgekregen. Dus nu rollen we thuis ons matje uit en doen we tussendoor onze oefeningen.

Eten…

Eten, daar denk ik dus nu constant aan..voor mijn lopen, tijdens mijn lopen en na mijn lopen.  Hoe het moet, dat weet ik wel. Daarmee is natuurlijk de kous niet af. Want zoveel lopen en elke dag die fietstochtjes…ik heb bijna heel de dag honger. Daarom heb ik me voorgenomen om een deftig voedingsschema op te stellen, aangepast aan de verschillende soorten dagen: rustdag, lichte training en zwaardere training. De kilo’s blijven voorlopig wel weg, dus dat is wel een voordeel. En mijn kleren worden losser…ook nog zoiets leuks.

En verder…

Het volgende blokje staat voor de deur: uitbreiding van de uithouding. Dus de lsd-lopen gaan nog meer afgewisseld worden met intervallen…die ook uitgebreid gaan worden naar 1000m ..aiaiai wat gaat dit worden. Daarbij wil ik ook weleens weten hoe mijn vooruitgang is, is mijn curve al verbeterd. Dus een nieuwe afspraak gemaakt met Bart, dit is wel voor juni. Nog effe wachten dus op de uitslag.

Nog 1 heel belangrijk ding: wanneer gaan die inschrijvingen voor Eindhoven nu eindelijk open? Ik zit heel de tijd in volle spanning te wachten zodat ik me eindelijk kan inschrijven. Ik had eerst gehoord dat je half april kon inschrijven..maar tot nu toe zijn de inschrijvingen nog niet open.

Tot volgende maand

Liefs Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.