Algemeen

Waarom zou je gaan sporten? 10 redenen.

Iedereen zegt wel je moet gaan sporten, maar waarom eigenlijk? Ik wist ook lang het antwoord hierop niet. Tot ik eindelijk fit werd en besefte dat sporten echt wel iets is wat je moet doen. Natuurlijk weet iedereen wel dat je moet bewegen om gezond te zijn. Maar dit hoeft niet noodzakelijk ‘echt’ sporten te zijn. Maar hier ga ik in een andere blogpost verder op in. Toch raad ik iedereen aan om toch te gaan sporten omdat het veel meer voordelen heeft dan enkel fit en gezond te worden.

10 redenen waarom je eindelijk die sportkleren moet aantrekken en starten zijn:

1. plezier maken

Sporten is de volwassen versie van spelen. Plezier maken moet voorop staan. Kies daarom iets wat je heel graag doet of wil kunnen. Bovendien is het bewezen dat sport een soort van natuurlijke doping is. Er komen gelukshormonen zoals endorfine en serotonine vrij waarvan je je heel gelukkig gaat voelen en zelfs helemaal zen.

2. jezelf overtreffen

Je gaat merken dat je steeds je ‘vroegere ik’ gaat verslaan. Want je wordt steeds beter in wat je doet. Je wordt steeds beloond voor je inspanning en je leert doelen te stellen en die te halen. Gewoon omdat het leuk is om eindelijk bv een halve marathon te kunnen lopen of te kunnen dansen op dat podium.

3. perfect lichaam…

…bestaat natuurlijk niet. Maar door te sporten leer je van je lichaam te houden. Want zie eens wat je er allemaal mee bereikt hebt. Natuurlijk ga je veranderingen aan je lichaam zien. Je lichaam gaat veranderen door het sporten. Als het daardoor slanker en strakker wordt, is dat natuurlijk een leuke bijkomstigheid.

4. beter slapen

Het sporten zorgt voor een gezonde vermoeidheid waardoor je beter kunt inslapen. Ook je slaapkwaliteit zal verbeteren.

5. yes you can

Ben trots op je prestaties, het mag. Als je een doel bereikt heb, mag hier gerust trots op zijn. Je hebt het toch maar gedaan. Post het op facebook, vertel het tijdens een etentje…ben trots op jezelf met wat je bereikt hebt.

6. nieuwe vrienden

Tijdens het sporten leer je mensen kennen buiten je werkkring en met deze delen je je enthousiasme en interesse mee.  De steun van je mede-sporters helpen om je door moeilijke momenten te geraken. Als je een solitaire sport doet zoals lopen en je loop liefst alleen, ga dan eens op zoek op facebook naar een leuke loopgroep. Zo zit ik ook op een loopgroep op facebook en wordt er soms afgesproken. Zo wordt er meestal bij evenementen een samenkomst geregeld, altijd tof om steun van die mensen te krijgen. Daarbij heb ik heel leuke en toffe mensen leren kennen die ik echt als vrienden reken.

7. gezonde geest

Een gezonde geest in een gezond lichaam, is een bekend gezegde. Het werkt in beide richtingen: een gezond lichaam zorgt voor een gezonde geest en andersom. Door te sporten word je competitie en leer je te rivaliseren met anderen en met jezelf. Daarbij leer je ook om te gaan met tegenslagen, teleurstellingen, te verliezen en respect te hebben voor je tegenstanders.

8. verbetert het seksleven

Lichaamsbeweging verbetert het je uithoudingsvermogen en je zelfvertrouwen. Kwaliteiten die belangrijk zijn tussen de lakens. Daarbij, zoals reeds vermeld in het begin, zorgt sporten dat er gelukshormonen vrijkomen zoals endorfine (genotshormoon) en die bevorderen het libido.

9. weg depressieve gevoelens

Mensen zien en je amuseren…zo heb je echt geen tijd voor die donkere gedachten!

10. goede conditie

Lichaamsbeweging beschermt je daarbij ook nog eens tegen een aantal ziekten waaronder diabetes type 2 (dus zogenaamde ouderdomsdiabetes), zwaarlijvigheid, hart- en vaataandoeningen en rugpijn.

 

IMG_20161016_101607011
Fun tijdens het sporten

Als dit geen redenen zijn om je loopschoenen van onder het stof te halen of je tennisracket boven te halen of…(vul zelf maar aan). Vergeet wel niet dat al deze redenen pas echt werken als je regelmatig sport.
Als je niet weet waar te starten, kun je altijd eens kijken op mijn pagina Personal coach Ik help je graag op weg.

Liefs

Linda

Eén reactie

  • bohemian

    Hey there! I’ve been reading your blog for
    a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Huffman Texas!
    Just wanted to say keep up the fantastic job!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.