mijn loopavonturen

14e Gielsbosloop – 15km – 10/04/2016

Vandaag stond er de 14e Gielsbosloop op de planning. Dit wordt georganiseerd door deAfstandslopers Vosselaarย  ten voordele van ย Jogclukbe van het Gielsbos, dit bestaan uit inwoners van het Gielsbos. Zoiets kunnen we alleen maar steunen, dus deze stond zeker op de planning als laatste training voor de Antwerp 10 miles.

‘s Ochtends zag het weer er al heel veel belovend uit. Dus goed ontbeten en vertrokken met goede moed. Het was ook het eerste gezamenlijk evenement van Running Team Kempen en Tri- en duatlon Team Kempen (die gingen nadien nog een fietstraining doen, zij liever dan ik)

Gezamenlijk naar de inschrijving en dan waren we vertrokken, Mario (mijn man dus) en ik gingen voor de 15 km.

Gielsbosloop
Klaar voor de start

Het eerste stuk viel heel goed mee, we liepen door het Gielsbos richting de Lilse Bergen. Maar dan iets na de 3 km doken we een zandduin en passeerden de ‘achtzalighedenboom’. Ondanks dat het al redelijk veel regen gevallen is deze winter, lag het hier droog bij. Je kunt het vergelijken met door een zandbank lopen. Wetende dat we in de Lilse Bergen aan het lopen zijn, zal dit niet de eerste zandstrook zijn.

Gielsbosloop
de drankpost

Rond de vijf kilometer bevond zich de drankpost en hier gingen die van 10 km reeds richting huis. Wij moesten nog een lusje maken van 5km, waar we verschillende zandstroken voor onze voeten kregen.ย Omdat ik ook mijn timing voor en de verschillende gels voor onderweg wou testen, heb ik hier een gelleke van de Decathlon gebruikt (aptonia ultra gel – salted butter caramel flavour). Amai, wat hadden ze hier ingedaan, ik kreeg echt wel ne boost. De smaak was tja, gel-achtig he ๐Ÿ˜€ en mijn maag protesteerde hier niet. Dus dit is zeker een gel die ik nog ga gebruiken.

Terug aangekomen aan de drankpost, konden we aan onze laatste kilometers gaan beginnen. Hier komt nu ook het stukje wat ze in het begin voor gewaarschuwd hadden (er hing bij de parcoursen een blad met: opgelet tussen de 10 en 11 km gaat het er pittig aan toe). Ik moet wel zeggen ze hebben het wel heel tof aangepakt. Juist voordat we er waren, hingen er bordjes: zijn jullie er klaar voor, zijn de spiertjes goed opgewarmd,…Met dit alles in gedachte een volgend gelleke uitgetest (Isostar – gel energy – lemon flavour). Van dit ben ik niet zo zot, van structuur en smaak wel beter dan dat van Decathlon, maar mijn maag verwerkte dit niet zo goed.

En daar zagen we de uitdaging: een serieuze beklimming (voor degene die bekend zijn in de Lilse Bergen, het is dat hoopje achter de Waterski vijver). Hier moesten we verschillende malen klimmen en dalen (goede oefening voor de Konijnenpijp in Antwerpen). Na een kleine kilometer (kan minder zijn, maar het voelde toch zo aan), nog een laatste zand afdaling en waren we terug op de gewone paden.

Van hier al is het in rechte lijn naar de aankomst, dus kunnen we rustig bekomen van onze uitdaging en de laatste kilometers gaan aftellen. Nog een laatste kleine versnelling op de allerlaatste 2 kilometers en dan tevreden aankomen. We kunnen met een gerust hart onze chocomelk gaan drinken want we zijn klaar voor de 10 miles van Antwerpen.

Gielsbosloop
Ne welverdiende choco

De pluspunten:
super mooi initiatief
mooie locatie
mooie parcours
goede kilometer aanduiding
dubbele drankpost op de 15 km
een pittige verrassing, tof aangeduid

De nadelen:
het parcours ๐Ÿ˜€ toch die zandstroken, die zijn niet echt mijn ding.

Deze loop gaan we zeker nog eens komen doen.

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.