mijn loopavonturen

8e bosloop Brecht (Sint Job) – 12 km- 20/03/2016

Deze morgen toen ik opstond, twijfelde ik nog: lopen of niet? Ik voelde me de dag voordien niet goed, maar ik had goed geslapen. Ik was nog wel wat moe, maar voor de rest leek ik me toch beter te voelen. Na overleg met mijn man, besloten om toch erheen te rijden, we konden ook een kleinere toer kiezen als het moest. Yeah right…zo een afstand rijden en dan maar 3 of 6 km lopen, niks van. Als ik dan toch ga lopen, dan ga ik voor de 12 km. Hopelijk was dit geen vergissing.

Auto geparkeerd en dan gaan inschrijven. Ik dacht dat we aan de vroege kant waren, maar er wandelen al heel wat andere lopers naar de start.
Bij de inschrijving kregen we een startnummer, hoe professioneel :-), wel een beetje raar voor een bosloop met vrije start. Nu ja, zo konden we toch denken dat we een race gingen lopen, want er was zelfs een start/finish boog.

bosloop brecht
De inschrijving

Er was een parcours beloofd die 100% onverhard was en daar hebben ze ons totaal niet in teleurgesteld. Soms wel spijt gehad dat het onverhard was. Op bepaalde momenten liepen we precies door de Liereman (dat nog niet helemaal droog was, zo precies na een week opdrogen na veel regenen) en op andere stukken was het de Lilse Bergen in de zomer (dus veel los, mul zand).

bosloop brecht
de iets minder ergere stukken

IMG_20160320_091811730

bosloop brecht

bosloop brecht

 

 

 

 

 

 

 

Het was wel een mooie tocht door de bossen, het enige wat ik wel miste waren de bordjes met de kilometeraanduidingen. Rond de 2,5 km stond de bevoorrading en was ook de splitsing voor de 6 en 12 km. De 12 km liep een lus verder en kwam dan terug uit op de bevoorrading. Er moet wel gezegd worden dat het een superbevoorrading was: water + sportdrank en 2 zeer sympathieke medewerksters.

bevoorrading bosloop brecht
de bevoorrading

Ineens gaf mijn horloge de 9 km aan en waren we al bijna terug aan de auto, zagen hem al in de verte staan. Het was 12 km, toch? Nu kregen we nog een kleine verrassing voorgeschoteld: nog een kleine singletrack doorlopen met wat bergop, bergaf en veel wortels te ontwijken. Terug op het normale pad en nog een kleine lus en …daar was de finishboog. Nog een kleine sprint (bijna gewonnen van mijn man) en we waren er. Mijn teller gaf wel 11,1 km aan in plaats van 12. Niettemin was het een mooi parcours, zeker voor herhaling vatbaar. Wel geen aanrader als het veel geregend heeft, maar als het lange (met de nadruk op lange) tijd droog is, is het een superleuk parcours.

bosloop brecht
heel tevreden met de loop

Nog vlug de startnummers gaan afgeven (waren met waarborg), kregen we nog een klein ‘geschenkje’: staaltjes van de sportdrank. Dan eventjes de voorraden aanvullen met een hot-dog en een soep en dan op weg naar huis.

Ondanks dat ik twijfelde om te lopen of niet, ben ik blij dat ik het toch gedaan heb. Ik heb zelfs rapper gelopen over de 10 km dan verwacht, volgens mijn strava zelfs persoonlijk record (zal ik maar niet erbij vertellen dat ik strava niet altijd gebruikte vroeger)

strava activiteit

strava bosloop brecht

Bij thuiskomst een flesje prosecco gekraakt en heerlijk gegeten, dit hadden we wel verdiend.

nagenieten
nagenieten

3 reacties

  • jeroen mampuys

    Beste,
    Heel leuk dat je dit schrijft over onze bosloop. De afstand klopt, wegens het slechte weer van de voorbije weken, was het parcours niet beloopbaar op een bepaald stuk. Dit hebben we eruit moeten halen. Vandaar de iets kortere afstand. De kilometeraanduiding is iets dat we meenemen naar volgend jaar!
    Bedankt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.