hardlopen

Goede gewoontes voor na het hardlopen

Je hebt juist een goede training erop zitten en bent eindelijk terug thuis. Maar wat doe je dan? Want wat je doet na je training is even belangrijk voor je als het lopen op zich. Ben je iemand die direct als zij/hij thuiskomt op de zetel ploft?? Of eerst de koelkast plundert??

Met deze tips zorg dat je je training niet verloren gaat. Zorg dat ze bij je vaste looproutine gaan horen.

 • Cooling down en stretching

  Zorg dat je op het einde van je loop een cooling down verwerkt. Dus je laatste 5 tot 10 min rustig uitlopen of te wandelen. Daarna doe je wat statische rekoefeningen. Stretchen bevordert het spierherstel en houdt je pezen en spieren soepel. Dit helpt blessures te voorkomen.
  stretch na lopen

 • Tank bij

  Eten na het lopen doe je niet enkel voor je post run honger. Een proteine en koolhydraatrijke snack na het lopen vult je energievoorraden in je spieren weer aan en helpen ze sterker te worden. Zorg wel dat dit binnen de 2 uren na je training gebeurt.
  Mijn favoriete herstel’snack’ na een lange training is iets heel simpel: melk+cacaopoeder+ (bevrozen)banaan+honing+chilivlokken. Je mixt dit alles en dan heb je een goede herstel chocolademelk 😀
  chocolademelk

 • Hydrateer

  Het woord zegt het zelf: drink, drink, en drink (water wel te verstaan hé).  Zeker als je tijdens je loop geen drinken hebt meegenomen. Dehydratie kan lijden tot vermoeidheid en krampen. Je wil je euforie van het lopen toch niet teniet doen?
  WaterWEB

 • Verander je kleren

  Oké, dit is misschien evident. Bezwete kleren gaan stinken (spijtig genoeg zweten we nog altijd niet in bloemengeuren), maar kunnen ook voor lichaamsacné en zelfs  voor schimmelinfecties zorgen. Was daarom ook altijd direct je sportkleren na gebruik.

En natuurlijk: geniet van je welverdiende, deugddoende douche.

Oh ja, vergeet je ook niet direct je volgende training te plannen?

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.